Uw specialist inzake behandeling en bewerking van parket en planken vloeren

Frank Spider: De Allround Parketschuurmachine

Met de nieuwe parketschuurmachine Frank Spider kan je een vloeroppervlak in een handomdraai prepareren.

De parketschuurmachine kan zowel voor het grof schuren als voor het fijn polieren van een vloer ingezet worden (inclusief in-oliën!). Daarmee is de Fank Spider een echte allrounder.

De krachtige 2000 Watt Motor drijft de machine aan. Een soft start technologie en variabel toerental zorgen voor een eenvoudige bediening van de machine. Met een gewicht van 42 kg is de machine makkelijk te vervoeren en handige draagbeugels zorgen ervoor dat de machine gemakkelijk te hanteren is.

De machine kan, voor de eerste schuurbeurten, verzwaard worden met nog 2 extra gewichten (bovenop het reeds standaard meegeleverd gewicht totaal gewicht 98,5Kg!!!).

De gepatenteerde drieschijf techniek, waarbij de drie schuurschijven vrij bewegen, zorgt voor een egaal schuurbeeld. Deze aandrijving kan worden in- of uitgeschakeld. Door het inschakelen roteren de drie schijven via een ketting in dezelfde richting, ideaal voor grof schuren van de vloer. Is de schuuraandrijving uitgeschakeld, dan kan de machine gebruikt worden om te polieren. Het toerental kan, traploos, variëren tussen de 50 en de 400 toeren per minuut. De aandrijfschijf met een diameter van 400 mm maakt het mogelijk te schuren met een minimale afstand tot de wand.


De traploze hoogteverstelling van de steel zorgt voor een ergonomische werkhouding. Tijdens het schuren komt weinig stof vrij door de stofafdichtingsring die via een robuuste metalen stofafvoer verbonden wordt met de Pallmann Dust. De grote, zachte wielen laten geen sporen achter en de open constructie zorgt er voor dat de machine makkelijk schoongemaakt kan worden.


Downloads